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CITY AND COUNTY OF SAN FRANCISCO 
 
 

TREASURER & TAX COLLECTOR’S OFFICE 
 

 

 
PARKING TAX REGULATION No. 2006-1 

 
 

PARKING STATION SIGNAGE REQUIREMENTS  
San Francisco Business and Tax Regulations Code, Article 22 

 
 
I. Authority, Purpose, and Application. 
 

(a) Authority.  The Tax Collector of the City and County of San Francisco, 
issues this Interpretive Ruling pursuant to his authority under sections 6-16.1, 2220 and 
2225(d) of the San Francisco Business and Tax Regulations Code (hereinafter "Tax 
Code").   

 
(b) Purpose.  The purpose of this Regulation is to clarify the signage 

requirements for Operators of Parking Stations subject to the Revenue Control 
Equipment Ordinance set out at Section 2220 of the Tax Code.   

 
(c) Definitions.  For purposes of this regulation, capitalized terms shall have 

the meaning stated in section 2201 of the Tax Code and the authorities referenced therein.   
 
(d) Background.  Section 2220 of the Tax Code requires that an Operator of a 

Parking Station or other parking facility must install and maintain signage informing 
Parkers as to the Rate of Rent charged for parking, the requirement that an Operator 
provide a Parker with a receipt, and information as to how the Parker may contact the 
Tax Collector to complain if the Operator does not provide a receipt. 

 
(e) Requirements of Article 22 of the Tax Code Are Unchanged.  Nothing in 

this Regulation in any way modifies an Operator's duties under Article 22 of the Tax 
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Code, including but not limited to requirements concerning the use and function of 
Revenue Control Equipment.  

 
(f) Application.  Pursuant to the authority granted under Tax Code sections 

6.16-1, 2220 and 2225(d), this Interpretive Ruling shall go into effect immediately 
following requisite notice and hearing. 
 
 
II. Signage Requirements. 
   

The operator shall post a clear and conspicuous sign of at least 10 inches by 
15 inches in size, at every location where occupants pay rent, stating, in type 
at least one inch high and 3/4 inches wide, the following: 
 
THE OPERATOR OF THIS FACILITY IS REQUIRED TO OFFER YOU 
A MACHINE PRINTED RECEIPT, EVEN IF YOU PAY A FLAT FEE.  IF 
YOU REQUEST A RECEIPT BUT DO NOT RECEIVE A MACHINE 
PRINTED RECEIPT, OR IF YOU CONTEST THE AMOUNT OF RENT 
CHARGED FOR PARKING, PLEASE CALL THE TAX COLLECTOR'S 
OFFICE AT (415) 554-6403. 

 
 


